Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
15 alimente pe care le poti consuma oricat de mult vrei, dar care nu ingrasa

15 alimente pe care le poti consuma oricat de mult vrei, dar care nu ingrasa

Chiar si pentru persoanele extrem de preocupate de propria silueta, avem vesti bune: exista alimente pe care le puteti manca, oricat, fara limitari. Alimentele ideale! Sunt bogate in fibre, dar au un numar mic de calorii; sunt satioase, iar consumul lor, chiar in cantitati mari, nu aduce dupa sine riscul cresterii in greutate.

Va prezentam astazi o lista cu astfel de produse. Cu toate acestea, alimentatia dumneavoastra ar trebui sa fie echilibrata, compusa dintr-o varietate de produse, nu doar alimentele descrise in cele ce urmeaza.

Popcorn
Daca preparati floricele fara unt si fara zahar (evenual, doar cu putina sare, de exemplu), puteti manca fara frica. Astfel preparat, o portie, insemnand aproximativ o cana, are doar 31 kcal. 

Telina
Tulpinile de telina au in compozitie 95% apa. Consumul lor te ajuta nu numai sa pierzi in greutate, dar si sa-ti detoxifici organismul datorita efectului lor diuretic.

Vanata
O portie de vinete la gratar sau la cuptor, preparata fara ulei, nu are mai mult de 24 kcal astfel incat va puteti bucura de aceasta leguma, fara nici o restrictie. Daca insa vanata nu este tocmai leguma dumneavoastra preferata, incercati cu incredere condimente, precum usturoiul si ierburile aromatice. Gustul rezultat nu va avea nimic in comun cu ceea ce erati deja obisnuiti.
 

Citricele – portocale, grapefruit si mandarine
Desi consumul de fructe, in cantitati mari, nu este recomandat daca va doriti sa pierdeti in greutate, citricele reprezinta exceptia. In afara de vitamina C, sunt extrem de bogate in fibre, precum si in acei compusi numiti flavonoizi, cu proprietati anticancerigene.

Alge
Algele, cum ar fi laminaria, sunt cea mai buna sursa de iod. Ele ajuta la functionarea normala a glandei tiroide, pastrand hormorii tiroidieni la niveluri normale si impiedicand astfel cresterea in greutate.

Pepenele galben si pepenele rosu
Avand 60-70 kcal per felie, puteti sa va bucurati in fiecare zi de aceste fructe delicioase. Creaza rapid senzatia de satietate si, in plus, va vor ajuta sistemul digestiv, ficatul si pielea, contribuind astfel la imbunatatirea starii generale de sanatate a organismului.

Zucchini
O portie de zucchini are aproximativ 42 de kcal. Regleaza tensiunea arteriala, stimuleaza digestia, va mentine privirea sanatoasa si previne imbatranirea. Este o garnitura excelenta!

Castravete
O leguma indispensabila pentru toti cei care isi doresc sa piarda in greutate: este un foarte bun diuretic si va ajuta sa dati jos kilogramele in plus, fara a dauna insa organismului.

Sfecla
Sfecla este o sursa bodata de nutrienti, printre care cel mai important este manganul. Consumul de sfecla rosie ajuta la arderea grasimilor si imbunatateste circulatia sangelui, oferind in schimb energie si vitalitate pe parcursul intregii zile. Sucul de sfecla ajuta organismul sa raspunda mai bine la diferite sarcini, balansand nivelul de oxigen consumat si crescand nivelul de rezistenta a corpului. O portie medie are doar 40 kcal.


Ouale
Le puteti manca in orice moment al zilei, chiar si la masa de seara, fara teama de a lua kilograme in plus. Bineinteles, ouale fierte sunt mul tmai sanatoase decat cele prajite!

Ananas
Acest fruct delicios este prietenul cel mai bun al celor care vor sa slabeasca. Ananasul are proprietati antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive si are efect revigorant. Ananasul proaspat este recomandat spre consum dupa mesele copioase, bogate in carne, deoarece deblocheaza conglomeratele alimentare din stomac si inlatura durerile digestive.
Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care impiedica formarea cheagurilor de sange responsabile de tromboze si acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare. Ananasul nu are deloc grasimi sau colesterol si are doar 50 de calorii per 100 grame, multe fibre si proteine, ceea ce il face ideal in curele de slabire.


Mere si prune
Un mar pe zi tine doctorul la distanta. Si are doar 50 de kcal per 100 grame. Consumul de mere creaza rapid senzatia de satietate si va imbunatateste digestia. Prunele sunt bogate in vitamina C si potasiu, mentinandu-va sanatatea inimii si a vaselor de sange. Corcodusele sau zarzarele intra in aceeasi categorie si au aceleasi efecte cu ale prunelor.

Salata verde
Salata este o sursa extrem de bogata de acid folic si poti consuma oricat: o frunza de salata are doar 3 kcal.
Fructe de padure: coacaze, afine, capsuni
Coacazele si afinele sunt bogate in vitamina C, avand si proprietati diuretice in acelasi timp, contribuind la eliminarea excesului de apa. Capsunile contin foarte multe substante nutritive si ajuta atat sistemul digestiv, cat si pe cel cardiovascular.

Varza, broccoli, conopida
Aceste legume sunt aliati de nadejde in lupta impotriva excesului de greutate. O portie de varza tocata are doar 7 kcal. Nu trebuie sa mancati, desigur, numai varza si conopida, insa puteti sa le includeti in meniul dumneavoastra de cateva ori pe saptamana. 

Si inca ceva
Daca vreti sa pierdeti in greutate sau sa va mentineti greutatea, luati masa de seara cu 3-5 ore inainte de culcare. Astfel, daca va bagati in pat in jurul orei 23.00, puteti lua cina, fara griji, in jurul orei 19.00. daca ora de culcare este mai tarziu, la miezul noptii sau dupa, ora 20.00 este mai mult decat potriva pentru a lua cina.
sursa: exquis.ro

Herbalife a dezvoltat o gama variata de produse destinate unei alimentatii sanatoase, care sa nu te ingrasa si sa-ti asigure toti nutrientii necesarii functionarii normale a organismului. Cu un un click AICI vezi toate produsele Herbalife.


x
x